Search
bel voor informatie

Uit balans en op zoek naar evenwicht?

Op het moment dat je uit balans bent, kan een gezond en evenwichtig eetpatroon een bijdrage leveren aan herstel. Bij Matoeta adviseren we met natuurvoeding als uitgangspunt.

darmproblemen

diabetes

hart- en vaatziekten

overgewicht

voedselallergie en - intollerantie

eetbuien

anorexia

boulimie

emotie-eten

Natuur diëtist

‘Voeding zoals de natuur het bedoeld heeft’

De voedings- en dieetadviezen die Matoeta geeft, vinden hun oorsprong in de complementaire voedingsleer en de natuurvoeding. Hierbij wordt voeding op verschillende manieren bezien en ingezet vanuit de vraag ‘hoe zorg ik voor een optimale gezondheid en behoud ik deze?’. Bij ziekte draagt voeding bij aan je genezing, vandaar dat er veel kennis over voeding aanwezig is vanuit diverse zienswijzen. Denk aan de Antroposofie, biologisch-dynamische voeding, Ayurveda, de orthomoleculaire voedingsleer en de Chinese vijf elementenleer.

Matoeta geeft adviezen individueel op maat, waarbij rekening wordt gehouden met de capaciteiten van jouw lichaam, het type van je stofwisseling en je leefomstandigheden. Puur en gezond eten is een keuze. De goede uitgebalanceerde ondersteuning van Matoeta helpt je stapsgewijs naar puur en gezond eten. Bel voor een afspraak: 06-53 58 92 14.

Voedingsadvies en coaching

‘Belangrijker dan het ideale gewicht is het ideale evenwicht’

Een voedingsadvies is advies over gezonde voeding, vegetarische voeding, natuurvoeding of voeding bij sport. Bij medische aandoeningen wordt een dieetadvies gegeven, waar deskundige kennis voor nodig is.

Matoeta is de deskundige voor iedere vraag over voeding, als je vegetariër bent, intensief sport, zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook bij diabetes, voedingsallergieën, te hoog cholesterol, maag en darmklachten, hoge bloeddruk, vitaminetekorten of hypoglycaemie krijg je van Matoeta deskundig advies.

Naast dit advies ontvang je allerlei praktische handreikingen om dit advies in je persoonlijke situatie toe te passen. Zo helpt Matoeta je naar een blijvend resultaat.

Emotie-eten en eetbuien

Eet jezelf in balans!

Eten is voor sommige mensen een obsessie die het leven beheerst. Lijnen en weer aankomen (jojo-effect), niet meer eten, altijd calorieën tellen, eetbuien, overgeven, angst om dik te worden…

‘Geluk is zowel je ziel als je lichaam voeden.’ 

Dwangmatig eetgedrag is vaak een uitingsvorm van onderliggende problematiek. Daarom is het van belang om op zoek te gaan naar de diepere betekenis van emotie-eten en eetbuien. Een dieet biedt hier geen oplossing: het gaat om een bredere aanpak op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Wil je de haat-liefdeverhouding met eten definitief doorbreken? Matoeta begeleidt je op een unieke wijze naar een evenwichtige relatie met eten. Voor meer informatie bel 06-53 58 92 14.

Bekijk onze brochure ‘Eet jezelf in balans’.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak boeken? Vul dan onderstaand contactformulier in.