Search
bel voor informatie

Dit is Ingrid Eijssink

Ingrid volgt regelmatig trainingen en seminars op het gebied van voeding, gezondheid en bewustwording, om de meest recente ontwikkelingen op deze gebieden te kunnen integreren in haar werk.
Ingrid Eijssink is in 1984 afgestudeerd op Voeding & Diëtetiek en heeft zich daarna gespecialiseerd in de begeleiding van mensen bij eetbuien en emotie-eten. Ze maakt gebruik van de Jungiaanse psychologie die vooral de onbewuste oorzaken van gedrag onderzoekt. ‘Ingrid: Dat alle antwoorden in mezelf besloten liggen, was voor mij de mooiste ontdekking. Dát is dan ook mijn uitgangspunt in mijn werkwijze: anderen begeleiden naar het onbewuste waar de eigen antwoorden te vinden zijn. Op weg naar de ontmoeting met de eigen unieke ik’. Ingrid volgt regelmatig trainingen en seminars op het gebied van voeding, gezondheid en bewustwording, om de meest recente ontwikkelingen op deze gebieden te kunnen integreren in haar werk.
Zo is ze opgeleid door Joanna Kortink in de bewustzijnstraining ‘Uit de ban van emotie-eten’, door Jan Chozen Bays in ‘Mindful eten’ en door Jean Kristeller in de Mindfulness-Based Eating Awareness Training (MB-EAT). Ze heeft Matoeta opgericht, pionier op het gebied van Jungiaanse dieettherapie, waar voedings- en dieetadvisering worden gecombineerd met Jungiaanse dieptepsychologie. De Etruskische godin Matoeta staat symbool voor transformatie: bewustwording als middel tot verandering. Naast individuele begeleiding in het centrum is ze werkzaam als analytisch coach in het bedrijfsleven, trainer mindful eten en emotie-eten bij Artiva en docent voeding & bewustzijn aan een Yoga docentenopleiding. Op verzoek is Ingrid spreker op seminars.
Marika-web

Dit is Marike van Spanje

Marike heeft na haar ruime ervaring als coach in de zorg en het bedrijfsleven naar een weg gezocht om mensen directer te kunnen helpen en begeleiden bij met name emotie-eten
Marike van Spanje is afgestudeerd aan de kunstacademie en heeft, na een periode in het bedrijfsleven als modeontwerpster en bedrijfsleider bij oa Zaza Mode en Benetton, besloten om haar talenten in te zetten voor hulp aan anderen. Via activiteitenbegeleiding van verslaafden en motivatiebegeleiding van kinderen is zij erachter gekomen dat daar haar werkelijke kracht lag. De post HBO opleiding Competentiegericht Coachen gaf haar de mogelijkheid om een succesvolle praktijk op te bouwen door mensen direct te helpen met het ontwikkelen en uitbouwen van hun eigen talenten. “Tijdens het coachen zocht ik naar een effectieve methode waarbij de client bewust wordt van wat de belemmering veroorzaakt en hoe hij / zij dat kan overwinnen (transformeren). Het antwoord vond ik in “in de ban van emotie-eten.”” Marike is zich er daardoor bewust van geworden dat emotie-eten een onderbelicht maatschappelijk probleem is en is de opleiding voedingsdeskundige gaan volgen om die kennis te kunnen combineren met haar coaching-talenten.
Marike is er, ook door eigen ervaring, van overtuigd dat wanneer iemand zijn probleem onder ogen durft te zien de pijn kleiner wordt en de behoefte om te vluchten (eten) afneemt. Zij is zich daardoor veel bewuster geworden van wie zij is en heeft zelf de controle genomen en hierdoor ontdekt dat innerlijk geluk in overvloed aanwezig is. “Niet de gebeurtenissen zijn bepalend of ik gelukkig ben maar hoe ik naar de dingen kijk.” Zij neemt je graag mee om ook deze weg te bewandelen, altijd scherp maar ook respectvol, zodat jullie samen de angel vinden. Mensen die worstelen met hun gewicht en zelfbeeld leren daardoor weer lichter en gelukkiger in het leven te staan. Marike helpt je, door haar oprechte, interesse in jou, graag naar een grote verandering met blijvend resultaat.
Voeding

Bewustwording

Gezondheid

Kennis

Specialisme

Matoeta in Den Haag is een specialistisch centrum voor:
  • Mensen met eet- en gewichtsproblemen
  • Mensen die vastlopen in hun leven op het gebied van werk, relatie of gezondheid
Eten/gewicht Levensweg