Search
bel voor informatie

Een gezonde relatie met eten en gewicht bereik je met hulp van Matoeta

Wil je voor de rest van je leven een gezond gewicht en een evenwichtige relatie met eten? De meeste dieetmethodes besteden geen aandacht aan hoe jij je voelt en welke invloed dat heeft op je eetgedrag. Pas als je de oorzaak hebt gevonden, kan je de gevolgen succesvol bestrijden. En dat hoef je niet in je eentje te doen!

Grondig, effectief en duurzaam

 

Uit de vicieuze cirkel komen van emotie-eten is een reis naar jezelf. In plaats van de symptomen te bestrijden en gedrag met wilskracht te veranderen, gaat de reis over de vragen: waar staat jouw eetgedrag voor? Waarom eet je hoe je eet? Gedragsmatige aanpassingen zijn vaak van korte duur als de reden voor het eetgedrag op een dieper niveau ligt. Dan is een ander traject nodig. 
Matoeta combineert psychologie met mindfulness. Hiermee worden kennis en beleving , hoofd en hart bij elkaar gebracht. Je gaat op zoek naar de bron van de eetproblemen en leert je negatieve gedachten en emoties los te laten en compassievol met jezelf om te gaan. Geen korte termijn succesjes, maar een blijvend gezonde relatie met eten en je gewicht.

‘You first have tot find out whats eating you, before you can change the way you eat’.

Oprah Winfrey

Matoeta begeleid bijna 20 jaar mensen uit de vicieuze cirkel van diëten, afvallen en aankomen onder andere met de methode ‘Uit de ban van emotie-eten’. Nieuwsgierig geworden? Bel voor meer informatie 06-535 89 214.

Emotie-eten

'De meeste mensen zijn niet ongelukkig omdat ze een eetprobleem hebben, ze hebben een eetprobleem omdat ze ongelukkig zijn'.

Emotie-eten’ wil zeggen dat je eet bij emoties. Op zich is dat niets raars want we eten allemaal een taartje op een verjaardag en een plak cake bij een begrafenis. Eten en emoties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in ons dagelijks leven.

Als we spreken over emotie-eten dan bedoelen we dat mensen hun emoties reguleren met of zonder eten. En dat is wél raar. Omdat dit een a-typische reactie is volgens de psychologie: een reactie die je niet verwacht bij emoties want normaal gesproken verlies je juist je eetlust.

De complete aanpak
Matoeta gebruikt mindfulness en psychologie om van binnenuit een evenwichtige relatie met eten te ontwikkelen. We gaan aan de slag met vragen als:
* Hoe saboteer je jezelf?
* Waar honger je eigenlijk écht naar?
* Welke ingesleten gewoontes en innerlijke overtuigingen vormen de basis voor jouw gedrag?

In de begeleiding krijg je diverse oefeningen aangereikt om inzicht te krijgen in de diepere drijfveren van je eetgedrag. De oefeningen uit de psychologie, mindfulness en zelfcompassie maken contact met je innerlijke kompas en kun je vanuit die verbinding jezelf ten diepste helen. In de persoonlijke consulten bespreek je waar je tegenaan loopt en begeleidt de coach je naar nieuwe vaardigheden. Eventueel worden leestips aangereikt om je ondersteuning tussen de afspraken door te verschaffen.

Voor meer informatie bel: 06-535 89 214

Gratis e-book ‘Help, ik ben een emotie-eter!’

Mindful eten

'Als ik eet, eet ik'.

Eten terwijl je tv kijkt of op je telefoon zit te scrollen of nog bezig bent achter je pc, we doen het allemaal wel eens. Als onze aandacht is verdeeld, betekent het dat de taken die we uitvoeren, minder bewust worden uitgevoerd. Dat wijst onderzoek uit. Mensen kunnen één taak met alle aandacht goed uitvoeren. Aandacht verdelen gaat ten koste van het resultaat.

Zonder volledige aandacht eten, betekent dat je niet of nauwelijks opmerkt hoe iets smaakt, welke sensatie het geeft in je mond of wanneer je maag vol zit. We eten dan makkelijk teveel voordat signalen van vol zitten ons bereiken. Mindful eten leert je de signalen van je lichaam, je hoofd en je hart op te merken, waardoor je in staat bent bewuste eetkeuzes te maken. Zonder dat een keuze goed of fout is. Hoe fijn is dat!

Wil je ook mindful naar een ontspannen relatie met eten neem dan contact op: 06-535 89 214

Intuïtief eten

Heb je ooit een dikke leeuw gezien?

De natuur leert ons heel veel. Wilde dieren zullen zich nooit overeten. Dat doen ze alleen in gevangenschap. Een leeuw luistert naar zijn honger- en verzadigingsgevoel en zal pas op jacht gaan als hij honger heeft. Dan eet hij zijn buikje vol en hoeft dan dagenlang niet meer te eten.

Nu moet de leeuw moeite doen om aan zijn eten te komen. Wij niet. Overal om ons heen kunnen we eten kopen. Ben je daar gevoelig voor dan pak je de ene na de andere verleiding want ‘het is zo lekker’ of ‘het moet kunnen toch?’

Intuïtief leren eten houdt in dat je leert te vertrouwen op je intuïtie. Wat zijn honger- en verzadigingssignalen? Hoe zet je jouw dieetbril af? Hoe leer je positiever te zijn over je lichaam? Welke signalen geven je lichaam en je emoties? En hoe kun je daarop reageren.

Intuïtief eten gebruikt verschillende middelen zoals aandacht en zelfliefde, acceptatie en compassie, hoofd en hart. Ieder mens bezit de capaciteit intuïtief te eten, we leren het helaas niet. We leren eten vanuit regels door anderen opgesteld. Dan is het niet raar dat je de weg kwijtraakt. Matoeta helpt je de weg terug te vinden naar jouw innerlijke kompas. Wil je op reis bel dan: 06- 535 89 214

Oprah Winfrey

Jacqueline

"Het voelt fantastisch dat ik niet meer zo geobsedeerd ben door eten en afvallen."

Marietta

"Het boek en de training geven een goede aanzet tot het meer inzicht krijgen van je eigen eetpatronen en het veranderen ervan."

Diana

"Alle hulp die ze je bied is professioneel en eigen van haar. Ze weet je bij de sessies op je gemak te stellen en je gaat met een warm gevoel naar huis. Ingrid is een warme persoonlijkheid, deskundig in al wat ze doet."

Nathalie

"Wat ik heel fijn vond is dat jij naar mijn persoonlijke situaties en behoeftes keek en daar de behandeling op afstemde. Geen standaard behandeling dus."

Petra

"Ik beveel Ingrid aan, aan iedereen die van diepgang houdt en snel en doeltreffend wil werken met de eigen onbewuste delen. "

Ilonka

"Ik kwam bij Ingrid om af te vallen maar was bang dat ik niets meer zou mogen eten. Het tegenovergestelde is waar: Ik moest meer eten en gelijkmatiger. Binnen twee weken voelde ik me al zoveel beter."

Anne

"Fijn om te merken dat iemand echt met je meedenkt en dieper op de zaak ingaat. Je bent echt een vakvrouw puur sang"

Patricia

"Aan de hand van een tijdelijk eliminatiedieet ben ik erachter gekomen welke voedingsmiddelen me echt voeden en welke me (soms teveel) belasten. Tijdens het hele traject heeft Ingrid me geholpen om zelf aan het roer te blijven staan."

Adriana

"Door mezelf beter te waarderen en wat ik tot mij neem, ook echt is wat ik wil: er is geen verboden voedsel, heeft er toe bijgedragen dat ik nu meer dan 12 kilo ben afgevallen."

Karin

"Je hebt gelijk gehad: het voedsel dat je gaf had tijd nodig om verteerd te worden."

Ilse

"Stress & verdriet weg eten heb ik bij deze voorgoed achter me gelaten. Ik heb er zelf in ieder geval het volste vertrouwen in!"

Ria

"Jouw kracht is dat je mensen op eigen kracht de oplossing laat vinden. Geholpen door jouw uitdagende vragen, bemoedigende glimlach, of goed getimed duwtje in de rug, veranderde mijn doolhof in een labyrint, een weg naar binnen."

Rosalie

"Ik heb mijn emotie-eetbuien leren herkennen en ik vertrouw er op dat ik ze, mochten ze ooit terugkomen, opnieuw het hoofd kan bieden."

Marc

"Ik vind Ingrid een sympathieke, meelevende en professionele coach. Ze geeft je het gevoel dat ze aan jouw kant staat en tegelijkertijd deinst ze er ook niet voor terug om je te confronteren met jezelf. Het is niet altijd makkelijk, maar Ingrid weet me vaak op de juiste manier te raken. Daardoor helpt ze me verder in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kan haar zeker aanbevelen voor iedereen die zichzelf continu tegen dezelfde problemen aan ziet lopen."

Josephine

"Met jou hulp heb ik mezelf leren kennen, val ik zonder moeite af en voel ik me nu zo goed!"

Richard

"Ingrid weet feilloos door mijn overlevingsmechanismen heen te prikken en mij bewust te maken van mij eigen gedrag. Ik voel me erg veilig bij haar en heel erg door haar gezien. Dit zorgt ervoor dat ik mij volledig kan openstellen, waardoor we goed kunnen werken aan mijn coachvragen."

Tessel

"Mijn eerste ontmoeting met Ingrid was ongelooflijk warm en veilig. Zij gaf me de kracht me open te stellen en verder te komen. Nu, 5 jaar na het eerste gesprek, kom ik zo nu en dan nog steeds bij Ingrid, het voelt als thuiskomen. Samen hebben we een stevige fundering gemaakt waarop ik nu alleen maar kan groeien. Ik ben haar heel erg dankbaar voor alles wat ze me geleerd heeft. "

Nina

"Bij Ingrid leerde ik na drie jaar voor het eerst écht over de dood van mijn broer praten. Ze heeft me erg vooruitgeholpen in het rouwproces. Ook leerde ik bij Ingrid mijn faalangst te doorbreken. Lief, vertrouwd en persoonlijk: de aanpak van Ingrid is goud waard. Zonder haar had ik niet gestaan waar ik nu sta."

Stefanie

"Je was er voor mij wanneer dat nodig was en dat waardeer ik enorm. Je weet vaak het ‘onderste’ uit mensen te halen en dat heeft veel teweeg gebracht. Ik hoop dat je nog veel mensen dit inzicht in zichzelf kan meegeven."

Lette

"Nog steeds komen de door jou aangezwengelde prikkelende leermomenten mij van pas."

Johan

"Belangrijk vind ik dat er een goede klik is tussen mij en de therapeut. En dat was er."

Patricia

"Dankzij de directe en duidelijke benadering van Ingrid konden we snel to the point komen. Ze voorkwam met haar benadering dat ik in mijn hoofd bleef, maar zorgde er voor dat ik ging voelen waar het echt om gaat."

Mieke

"Ik wilde een diëtiste die niet alleen een dieet voorschrijft maar ook kijkt naar achterliggende mogelijke oorzaken. En daarvoor was ik bij Ingrid aan het juiste adres! "

Silvia

"Ingrid luistert echt naar je, ook tussen de regels door. Ze maakt je bewust van zaken die je vaak voor lief neemt. Door deze bewustwording ga je zaken anders bekijken en dat heeft resultaat! Het gaat niet alleen om de voeding maar om het hele plaatje hoe je in het leven staat als mens. Naast de voedingsadviezen heeft ze me ook emotioneel geholpen. Dank zij haar kies ik nu echt vaker voor mezelf (en nu zonder me bezwaard te voelen!). "

Anne Marie

"Door de gesprekken met Ingrid ben ik op een andere manier naar mezelf gaan kijken en heeft zij mij uit een vicieuze cirkel geholpen. Ben niet meer obsessief met eten en afvallen bezig en zit weer lekker in mijn vel."

Ester

"De wedstrijd met eten is voorbij!"

Inge

"Echt geweldige ervaring. Op heel vakkundige en betrokken manier ben ik begeleid in de aanpak van mijn gewichtsproblematiek en glutenallergie. Het ging eigenlijk juist niet over een dieet maar over hoe ik omging met eten en de achterliggende oorzaken daarvan. Ik ben bijna uit het niets kilo's kwijt geraakt."

Froukje

"Dankzij jouw inzichten sta ik weer in mijn kracht!"

Hedwig

“Je hebt me zeer geholpen te geloven in mezelf! De oefeningen en handvatten gaven mij inzicht en door ze te doorleven viel alles op z'n plek. Ik ben enorm gegroeid en dat gun ik iedereen!”

Claudia

“Na 15 jaar rommelen met emoties en eten zit ik nu eindelijk lekker in mijn vel.”

Henriette

“Ingrid is een oude rot in het vak en laat zich niet misleiden door het scala aan trucjes dat ik in de jaren als voedseljunkie had opgebouwd. De focus verdween bij mijzelf van het afvallen naar hoe het met mij ging. Het lukte om de touwtjes van mijn leven in eigen handen te nemen en ik maakte nieuwe keuzes.”

Belinda

“Bij Matoeta leer je jezelf kennen. De beweegredenen waarom je eet wat je eet. Je leert minder kritisch over jezelf te zijn. Er wordt een proces op gang gebracht waarin je gedegen aan de slag gaat met voeding.”

Peter

“Naast dat Ingrid me veel praktische handvatten en tips geeft, heeft ze ook veel verstand van voeding vanuit haar diëtiste-achtergrond. Voor mij was dit erg prettig, omdat ik ook geloof voeding een hele belangrijke rol speelt bij je lichamelijke en geestelijke gesteldheid.”

Hanny

“Ik kreeg volledige controle over mijn leven. Heel geleidelijk verlies ik nu de kilo’s, zonder diëten, zonder hongeren en eetbuien, en met een tevreden, zelfverzekerd gevoel. Inmiddels heb ik weer een maatje M en kan ik bij normale winkels leuke kleding kopen. Het is de droom die ik altijd voor ogen had.”

Lies

“Ingrid heeft mij laten inzien dat goed in je vel zitten niets te maken heeft met het getal wat op de weegschaal staat, maar met hoe je je van binnen voelt.”

Yolanda

"Ik had het moeilijk in het begin, om eerlijk te zijn brak het zweet me af en toe uit, want het was verhelderend, confronterend, maar ook heel bijzonder om met jouw hulp deze weg te bewandelen en zoveel inzicht in mijzelf te krijgen en te ontdekken, dat de oplossing vaak niet zo ver is."

Jacqueline

"Het voelt zo heerlijk om niet meer door eten geobsedeerd te zijn! Ik geniet van eten en je had gelijk, de honger had niets met eten te maken en de kilo’s (nu 10) verdwijnen vanzelf."

Rosa

"Dankzij haar holistische visie op voeding en de menslievende begeleiding die Ingrid biedt op facetten die hiermee verweven zijn (oude patronen, overtuigingen, emoties, trauma), ben ik meer mezelf geworden."

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak boeken? Vul dan onderstaand contactformulier in.

    No posts were found.