Search
bel voor informatie

Ga depressie en stress te lijf met Matoeta

Als we lekker in ons vel zitten en ons gelukkig voelen heeft dat een positief effect op onze gezondheid. Naast onze leefstijl, is onze geest een belangrijke parameter in onze gezondheid.

Grondig, effectief en duurzaam

 

Soms gebeuren er dingen die onze gezondheid ondermijnen zoals een relatiecrisis, depressie, stress, verlies van een dierbare, problemen op het werk en dergelijke. Zelfinzicht is dan een belangrijke sleutel tot gezondheid.

Ingrid Eijssink’s therapie ontdekt waar de wortels van de problemen liggen. Deze behandelingen die langdurig werken zijn geen quick fix maar grondig, effectief en duurzaam!

‘Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt, wordt wakker.’

C.G. Jung

Matoeta helpt je zowel privé als in werksituaties, krachtig in je kern te komen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een uniek meetinstrument. Nieuwsgierig geworden? Bel voor meer informatie 06-535 89 214.

Relatietherapie

‘Relaties veroorzaken geen pijn of ongeluk, ze brengen alleen de pijn en ongeluk naar buiten die in jou zitten.’ Eckhart Tolle

In een relatie zoeken we liefde, steun en verbondenheid. Soms vinden we dat en soms even helemaal niet. Het is dan fijn om hulp te krijgen om het contact te herstellen en verdiepen. En dat gaat verder dan goed leren communiceren.

Het gaat om leren te verbinden, kwetsbaar te zijn en je behoeften te delen. Door dat te leren en ervaren op diep emotioneel niveau, zijn koppels in staat om constructief om te gaan met onderlinge verschillen en ontstaan er minder relatieproblemen. Dit is niet alleen heilzaam voor de relatie, maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling van partners en hun kinderen.

Wil je samen met je partner in relatietherapie en eerst in een korte sessie ervaren hoe Matoeta jullie kan helpen? Dan is de eerste stap het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Therapie bij Depressie

‘De zin van het leven is dat je het lijden vorm geeft.’ Freek de Jonge

Iedereen heeft wel eens een slechte dag, is neerslachtig of down. Maar wat als het meer is dan dat en je last hebt van een depressie? Dat je dingen voelt, denkt en doet die je helemaal niet wilt voelen, denken en doen. Je wordt geleid door stemmingen waarvan je niet goed begrijpt waar die vandaan komen.

Bij een depressie is het lijden langdurig, de rek is eruit en het is moeilijk er een weg in te vinden. Dan is het fijn om hulp te vinden waarbij de kracht in jezelf wordt hersteld.

Bij Matoeta is het uitgangspunt dat het onbewuste de oplossingen biedt. Ons bewustzijn en onbewuste werken in het ideale geval goed samen. Bij een depressie is deze samenwerking verstoord en staat het onbewuste aan het roer.

Matoeta begeleidt gericht op het vinden en verbinden van de bewuste en niet-bewuste gedachten, gevoelens en impulsen.

Voor meer informatie bel: 070-3667870.

Stress de baas

‘Geluk ligt niet in de dingen zelf, maar in hoe je ze beleeft.’

Iedereen krijgt dagelijks te maken met stress. Stress kan gezond maar ook ongezond zijn. Ongezonde stress geeft op langere termijn allerlei klachten.

Stress wil zeggen dat je lichaam zich in de startpositie brengt om te kunnen vechten of vluchten bij gevaar. In de natuur ontstressen dieren door na hevige schrik te trillen, te rennen of bijvoorbeeld te grommen. Mensen hebben deze reacties vaak afgeleerd. We hebben ons aangepast en aangeleerd om ons in te houden.
Door het tegenhouden van de oorspronkelijke neiging van het lichaam blijven de hormonen, suikers en neurotransmitters die gepaard gaan met de stress langer in het lichaam achter.

Bij regelmatige herhaling van stress of bij een zeer heftige emotie, zoals een trauma, gaat het lichaam andere uitwegen zoeken.

Het leren omgaan bij stress betekent bij Matoeta leren voelen, met emoties leren om te gaan, emoties verwerken en contact maken met het lichaam. Een combinatie van mindfulness en Jungiaanse psychologie zorgt dat er een balans kan ontstaan tussen het bewuste en onbewuste.

Wil je stress de baas worden?

Oprah Winfrey

Jacqueline

"Het voelt fantastisch dat ik niet meer zo geobsedeerd ben door eten en afvallen."

Marietta

"Het boek en de training geven een goede aanzet tot het meer inzicht krijgen van je eigen eetpatronen en het veranderen ervan."

Diana

"Alle hulp die ze je bied is professioneel en eigen van haar. Ze weet je bij de sessies op je gemak te stellen en je gaat met een warm gevoel naar huis. Ingrid is een warme persoonlijkheid, deskundig in al wat ze doet."

Nathalie

"Wat ik heel fijn vond is dat jij naar mijn persoonlijke situaties en behoeftes keek en daar de behandeling op afstemde. Geen standaard behandeling dus."

Petra

"Ik beveel Ingrid aan, aan iedereen die van diepgang houdt en snel en doeltreffend wil werken met de eigen onbewuste delen. "

Ilonka

"Ik kwam bij Ingrid om af te vallen maar was bang dat ik niets meer zou mogen eten. Het tegenovergestelde is waar: Ik moest meer eten en gelijkmatiger. Binnen twee weken voelde ik me al zoveel beter."

Anne

"Fijn om te merken dat iemand echt met je meedenkt en dieper op de zaak ingaat. Je bent echt een vakvrouw puur sang"

Patricia

"Aan de hand van een tijdelijk eliminatiedieet ben ik erachter gekomen welke voedingsmiddelen me echt voeden en welke me (soms teveel) belasten. Tijdens het hele traject heeft Ingrid me geholpen om zelf aan het roer te blijven staan."

Adriana

"Door mezelf beter te waarderen en wat ik tot mij neem, ook echt is wat ik wil: er is geen verboden voedsel, heeft er toe bijgedragen dat ik nu meer dan 12 kilo ben afgevallen."

Karin

"Je hebt gelijk gehad: het voedsel dat je gaf had tijd nodig om verteerd te worden."

Ilse

"Stress & verdriet weg eten heb ik bij deze voorgoed achter me gelaten. Ik heb er zelf in ieder geval het volste vertrouwen in!"

Ria

"Jouw kracht is dat je mensen op eigen kracht de oplossing laat vinden. Geholpen door jouw uitdagende vragen, bemoedigende glimlach, of goed getimed duwtje in de rug, veranderde mijn doolhof in een labyrint, een weg naar binnen."

Rosalie

"Ik heb mijn emotie-eetbuien leren herkennen en ik vertrouw er op dat ik ze, mochten ze ooit terugkomen, opnieuw het hoofd kan bieden."

Marc

"Ik vind Ingrid een sympathieke, meelevende en professionele coach. Ze geeft je het gevoel dat ze aan jouw kant staat en tegelijkertijd deinst ze er ook niet voor terug om je te confronteren met jezelf. Het is niet altijd makkelijk, maar Ingrid weet me vaak op de juiste manier te raken. Daardoor helpt ze me verder in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kan haar zeker aanbevelen voor iedereen die zichzelf continu tegen dezelfde problemen aan ziet lopen."

Josephine

"Met jou hulp heb ik mezelf leren kennen, val ik zonder moeite af en voel ik me nu zo goed!"

Richard

"Ingrid weet feilloos door mijn overlevingsmechanismen heen te prikken en mij bewust te maken van mij eigen gedrag. Ik voel me erg veilig bij haar en heel erg door haar gezien. Dit zorgt ervoor dat ik mij volledig kan openstellen, waardoor we goed kunnen werken aan mijn coachvragen."

Tessel

"Mijn eerste ontmoeting met Ingrid was ongelooflijk warm en veilig. Zij gaf me de kracht me open te stellen en verder te komen. Nu, 5 jaar na het eerste gesprek, kom ik zo nu en dan nog steeds bij Ingrid, het voelt als thuiskomen. Samen hebben we een stevige fundering gemaakt waarop ik nu alleen maar kan groeien. Ik ben haar heel erg dankbaar voor alles wat ze me geleerd heeft. "

Nina

"Bij Ingrid leerde ik na drie jaar voor het eerst écht over de dood van mijn broer praten. Ze heeft me erg vooruitgeholpen in het rouwproces. Ook leerde ik bij Ingrid mijn faalangst te doorbreken. Lief, vertrouwd en persoonlijk: de aanpak van Ingrid is goud waard. Zonder haar had ik niet gestaan waar ik nu sta."

Stefanie

"Je was er voor mij wanneer dat nodig was en dat waardeer ik enorm. Je weet vaak het ‘onderste’ uit mensen te halen en dat heeft veel teweeg gebracht. Ik hoop dat je nog veel mensen dit inzicht in zichzelf kan meegeven."

Lette

"Nog steeds komen de door jou aangezwengelde prikkelende leermomenten mij van pas."

Johan

"Belangrijk vind ik dat er een goede klik is tussen mij en de therapeut. En dat was er."

Patricia

"Dankzij de directe en duidelijke benadering van Ingrid konden we snel to the point komen. Ze voorkwam met haar benadering dat ik in mijn hoofd bleef, maar zorgde er voor dat ik ging voelen waar het echt om gaat."

Mieke

"Ik wilde een diëtiste die niet alleen een dieet voorschrijft maar ook kijkt naar achterliggende mogelijke oorzaken. En daarvoor was ik bij Ingrid aan het juiste adres! "

Silvia

"Ingrid luistert echt naar je, ook tussen de regels door. Ze maakt je bewust van zaken die je vaak voor lief neemt. Door deze bewustwording ga je zaken anders bekijken en dat heeft resultaat! Het gaat niet alleen om de voeding maar om het hele plaatje hoe je in het leven staat als mens. Naast de voedingsadviezen heeft ze me ook emotioneel geholpen. Dank zij haar kies ik nu echt vaker voor mezelf (en nu zonder me bezwaard te voelen!). "

Anne Marie

"Door de gesprekken met Ingrid ben ik op een andere manier naar mezelf gaan kijken en heeft zij mij uit een vicieuze cirkel geholpen. Ben niet meer obsessief met eten en afvallen bezig en zit weer lekker in mijn vel."

Ester

"De wedstrijd met eten is voorbij!"

Inge

"Echt geweldige ervaring. Op heel vakkundige en betrokken manier ben ik begeleid in de aanpak van mijn gewichtsproblematiek en glutenallergie. Het ging eigenlijk juist niet over een dieet maar over hoe ik omging met eten en de achterliggende oorzaken daarvan. Ik ben bijna uit het niets kilo's kwijt geraakt."

Froukje

"Dankzij jouw inzichten sta ik weer in mijn kracht!"

Hedwig

“Je hebt me zeer geholpen te geloven in mezelf! De oefeningen en handvatten gaven mij inzicht en door ze te doorleven viel alles op z'n plek. Ik ben enorm gegroeid en dat gun ik iedereen!”

Claudia

“Na 15 jaar rommelen met emoties en eten zit ik nu eindelijk lekker in mijn vel.”

Henriette

“Ingrid is een oude rot in het vak en laat zich niet misleiden door het scala aan trucjes dat ik in de jaren als voedseljunkie had opgebouwd. De focus verdween bij mijzelf van het afvallen naar hoe het met mij ging. Het lukte om de touwtjes van mijn leven in eigen handen te nemen en ik maakte nieuwe keuzes.”

Belinda

“Bij Matoeta leer je jezelf kennen. De beweegredenen waarom je eet wat je eet. Je leert minder kritisch over jezelf te zijn. Er wordt een proces op gang gebracht waarin je gedegen aan de slag gaat met voeding.”

Peter

“Naast dat Ingrid me veel praktische handvatten en tips geeft, heeft ze ook veel verstand van voeding vanuit haar diëtiste-achtergrond. Voor mij was dit erg prettig, omdat ik ook geloof voeding een hele belangrijke rol speelt bij je lichamelijke en geestelijke gesteldheid.”

Hanny

“Ik kreeg volledige controle over mijn leven. Heel geleidelijk verlies ik nu de kilo’s, zonder diëten, zonder hongeren en eetbuien, en met een tevreden, zelfverzekerd gevoel. Inmiddels heb ik weer een maatje M en kan ik bij normale winkels leuke kleding kopen. Het is de droom die ik altijd voor ogen had.”

Lies

“Ingrid heeft mij laten inzien dat goed in je vel zitten niets te maken heeft met het getal wat op de weegschaal staat, maar met hoe je je van binnen voelt.”

Yolanda

"Ik had het moeilijk in het begin, om eerlijk te zijn brak het zweet me af en toe uit, want het was verhelderend, confronterend, maar ook heel bijzonder om met jouw hulp deze weg te bewandelen en zoveel inzicht in mijzelf te krijgen en te ontdekken, dat de oplossing vaak niet zo ver is."

Jacqueline

"Het voelt zo heerlijk om niet meer door eten geobsedeerd te zijn! Ik geniet van eten en je had gelijk, de honger had niets met eten te maken en de kilo’s (nu 10) verdwijnen vanzelf."

Rosa

"Dankzij haar holistische visie op voeding en de menslievende begeleiding die Ingrid biedt op facetten die hiermee verweven zijn (oude patronen, overtuigingen, emoties, trauma), ben ik meer mezelf geworden."

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak boeken? Vul dan onderstaand contactformulier in.

    No posts were found.