Search
bel voor informatie

Dit is Ingrid Eijssink

Ingrid volgt regelmatig trainingen en seminars op het gebied van voeding, gezondheid en bewustwording, om de meest recente ontwikkelingen op deze gebieden te kunnen integreren in haar werk.
Ingrid Eijssink is in 1984 afgestudeerd op Voeding & Diëtetiek en heeft zich daarna gespecialiseerd in de begeleiding van mensen bij eetbuien en emotie-eten. Ze maakt gebruik van de Jungiaanse psychologie die vooral de onbewuste oorzaken van gedrag onderzoekt. ‘Ingrid: Dat alle antwoorden in mezelf besloten liggen, was voor mij de mooiste ontdekking. Dát is dan ook mijn uitgangspunt in mijn werkwijze: anderen begeleiden naar het onbewuste waar de eigen antwoorden te vinden zijn. Op weg naar de ontmoeting met de eigen unieke ik’. Ingrid volgt regelmatig trainingen en seminars op het gebied van voeding, gezondheid en bewustwording, om de meest recente ontwikkelingen op deze gebieden te kunnen integreren in haar werk.
Zo is ze opgeleid door Joanna Kortink in de bewustzijnstraining ‘Uit de ban van emotie-eten’, door Jan Chozen Bays in ‘Mindful eten’ en door Jean Kristeller in de Mindfulness-Based Eating Awareness Training (MB-EAT). Ze heeft Matoeta opgericht, pionier op het gebied van Jungiaanse dieettherapie, waar voedings- en dieetadvisering worden gecombineerd met Jungiaanse dieptepsychologie. De Etruskische godin Matoeta staat symbool voor transformatie: bewustwording als middel tot verandering. Naast individuele begeleiding in het centrum is ze werkzaam als analytisch coach in het bedrijfsleven, trainer mindful eten en emotie-eten bij Artiva en docent voeding & bewustzijn aan een Yoga docentenopleiding. Op verzoek is Ingrid spreker op seminars.
Voeding

Bewustwording

Gezondheid

Kennis

Specialisme

Matoeta in Den Haag is een specialistisch centrum voor:
  • Mensen met eet- en gewichtsproblemen
  • Mensen die vastlopen in hun leven op het gebied van werk, relatie of gezondheid
Eten/gewicht Levensweg